ConnectedBoat

5 tips voor een veilig vaarseizoen

Staat jouw boot al op de planning om te water te gaan?
Voorkom nare verrassingen en geniet extra van je boot met onze veiligheidstips.

1) Controleer de motor

Check of het brandstofsysteem in het najaar goed is afgesloten en ververs de motorolie. Installeer eventueel een waterafscheider. Zo voorkom je dat brandstof (met bio-ethanol) water aantrekt.

2) Verwijder vuil en algen

Maak je boot schoon. Niet alleen van binnen maar ook van buiten. Een boot zonder aanslag van algen verbruikt minder brandstof. Houd altijd rekening met het materiaal van je boot.

3) Check de gasslang op scheurtjes

Controleer de gasslang. De productiedatum is op de slang gedrukt. De meeste fabrikanten garanderen een levensduur van 5 jaar, veel onderhoudsbedrijven hanteren een termijn van 3 jaar. Haarscheurtjes in de buitenmantel zijn geen reden voor paniek. De slang bestaat immers uit 2 lagen, maar het is wel een goede reden om de slang te vervangen.

4) Loop alle veiligheidsmaterialen langs

Controleer reddingsboeien, reddingsvesten, brandblusser en blusdeken. Kijk ook naar de (inhoud van de) verbandtrommel.

5) Heb je een GPS-tracker aan boord?

Een GPS-tracker is een handig hulpmiddel in geval van diefstal of als je de boot uitleent of verhuurt (bijvoorbeeld via Barqo). Nog geen GPS tracker aan boord? Dan is ConnectedBoat mogelijk de oplossing voor jou. Met de ConnectedBoat app heb je altijd en overal toegang tot de belangrijkste parameters van jouw boot. Gratis demo account ontvangen van Connected Boat? Vraag deze dan hier aan.

 

Bonustip + krijg nu gratis drijvende sleutelhanger

Wil je echt veilig het water op. Vergeet dan niet ook een drijvende sleutelhanger aan je sleutel van de boot te plaatsen. Zo weet je zeker dat je jouw sleutels niet in het water kan verliezen.

 
advies nodig?